A avea sau a nu avea animal de companie?

A avea sau a nu avea animal de companie?

Mai devreme sau mai târziu în viață cu toții ne lovim de această întrebare. Unii suntem hotariti și găsim răspunsul pe loc, alții o privim lung și o învârtim pe toate părțile. O luăm și o analizăm,  o mai lăsăm apoi din nou o luăm. Atunci când ne hotăram să ne mutam la casa lucrurile devin și mai pregnante. Fie hotărâm din start că la curte vom avea animale, fie rămânem în agonie. A avea sau a nu avea animal de companie?

Dar de ce este așa greu să răspundem la această întrebare? Poate pentru că știm cu totii că înseamnă multa asumare. Și e bine așa. Un animal de companie este un nou membru al familiei care cere loc în viață noastră, cere atenția și grija noastră și este o responsabilitate pe care este nevoie să o cântărim pentru a ne-o asuma deplin. Este foarte important ca pentru noi  beneficiile să fie mai mari decât grija și să înțelegem deplin tot ce înseamnă această decizie. A adopta un animal de companie pe care mai apoi să îl abandonam din cauza că nu ne putem asuma grija, pentru că ni s-a născut un copil sau pentru că ne-am dat seama că nu ni se potrivește, nu este de dorit, ca să nu mai spunem că nu este etic.

În engleză există această expresie: “You are either a cât person or a dog person".

Vă recomandam, la rândul nostru, să alegeți animalul de companie în funcție de tipul dumneavoastră de personalitate. Ce vi s-ar potrivi mai bine: un cățel, o pisică, un papagal, un acvariu cu pești sau poate un iepuraș?? Un cățel este mereu activ și are nevoie de multa mișcare, plimbare și joacă. O pisicuță are nevoie de mângâieri, să fie periată și adorată. Un papagal este foarte vorbareț și are nevoie de atenție. Un acvariu cere cunoștinte și abilitați speciale de îngrijire.

Mai mult, fiți atenți însă la semne. Vă menționam mai sus că un animal de companie devine un membru al familiei. Alegerea lui are mereu o poveste specială iar viața ne aduce în cale semne prin care ne transmite povestea pe care avem nevoie să o trăim alaturi de o necuvântătoare, însă atât de “simțitoare”.

Acum când stăm atât de mult timp acasă sau lucrăm încă unii dintre noi de acasă, un animal de companie poate fi o alegere excelentă  în a preveni stările de singurătate, de anxietate, chiar de depresie.

Dincolo de grija pe care o presupune un animal de companie, bucuria acestei relații compensează din plin. Beneficiile sunt enorme, orice companion ți-ai alege:

  • În ciuda aparentelor, un animal cu blană, chiar daca lasă par, avandu-l în preajma din fragedă pruncie previne apariția alergiilor de mai tărziu
  • Este științific demonstrat că doar privind un acvariu ne liniștim, ne echilibrăm, până la urma un acvariu creează un nou univers atât de diferit de al nostru, ne oferă o perspectivă diferita și proaspătă a realității
  • Joaca cu un cățeluș poate preveni orice depresie, oferă o relație stabila și plina de energie și cu toții avem nevoie de asta mai ales în aceasta pandemie care pare pare fară sfârșit
  • Pisicuțele atrag energiile negative, sunt simbol pentru fertilitate și foarte buni ghiziîn a ne regăsi tihna și pacea interioară

Vă dorim să vă găsiți companionul cel mai potrivit pentru dumneavoastră. Iar noi la întrebarea: “A avea sau a nu avea animal de companie?” vă îndemnăm să răspundeți afirmativ! După o perioadă de acomodare, grijă și rutină, bucuria este garantată!