Cea mai noua informatie din zona Corbeanca-Balotesti: Vom avea un parc acvatic cu ape geotermale!

Cea mai noua informatie din zona Corbeanca-Balotesti: Vom avea un parc acvatic cu ape geotermale!

Zona Corbeanca-Baloteşti este motorul inovaţiei din nordul Bucureştiului. Deținem o informație de interes major: printre cele mai noi investiţii majore din zona Corbeanca-Baloteşti este un parc acvatic cu ape geotermale, informează Catalogul Arena Construcţiilor! Proiectul se realizează cu capital german şi se construieşte vizavi de Hornbach şi McDonald's, pe DN1.

Zona Corbeanca-Baloteşti îşi păstrează renumele de cea mai dezvoltată parte din nordul Bucureştiului. Una dintre cele mai noi proiecte din Corbeanca-Baloteşti este un parc acvatic cu apre geotermale, care se construieşte chiar pe DN1, vizavi de Hornbach şi McDonald's. Lucrările au început în anul 2013, iar termenul de finalizare este sfârşitul anului 2015.

În zona Corbeanca-Baloteşti au fost descoperite de ceva vreme ape geotermale, cu precădere pe terenul unde se construieşte acest proiect, însă tentativele de exploatare de până acum au eșuat. Potrivit Arenei Construcţiilor, responsabilul pentru partea tehnică este firma Carpati Proiect, antreprenorul general este Aedificia Carpaţi, iar investiţiile provin din fonduri din Germania. De altfel, întregul proiect este de inspiraţie germană.

Ce mai ştim este că suprafaţa parcul acvatic cu ape geotermale din zona Corbeanca-Baloteşti este de 10 hectare, adică 100.000 de mp, dintre care suprafaţa construită ajunge la 15.000 de mp.

Arena Construcţiilor menţionează că în interiorul parcului acvatic cu ape geotermale se vor construi bazine geotermale, de hidromasaj, saune cu aburi, lac artificial, pisicine şi se vor amenaja chiar şi palmieri la interior. Iată încă un motiv pentru care ești avantajat dacă locuiești în casă nouă în zona Corbeanca-Balotești.

Beneficiile tratamentelor cu ape geotermale

Apele geotermale izvorăsc de la mare adâncime şi ajung la suprafaţă sub formă unui izvor, cu temperatura cuprinsă între 20 şi 63 de grade Celsius. Aceste ape sunt microbiologic pure şi sunt foarte bogate în săruri minerale, dar şi calciu, magneziu, cupru, zinc sau seleniu.

Apele geotermale, precum cele care se exploatează în zona Corbeanca-Baloteşti, sunt foarte bune pentru tratarea afecţiunilor aparatului locomotor, precum reumatismele sau artritele, afecţiunilor neurologice periferice, precum pareze, polineuropatii şi parestezii, afecţiuni ginecologice inflamatorii, afecţiuni cutanate şi afecţiuni ale aparatului respirator.

De asemenea, tratamentul cu ape geotermale este indicat şi pentru îngrijirea corporală și pentru folosirea la diverse produse cosmetice.