Iarna vazuta din gradinile ansamblurilor rezidentiale Good Residence

Iarna vazuta din gradinile ansamblurilor rezidentiale Good Residence

Parcă acum o clipă ne bucuram de feeria tomnatică din grădinile ansamblurilor rezidențiale Good Residence. Timpul își urmează cursul, la fel și vremea, care s-a resimțit destul de rece în ultima perioadă. Iarna nu este nimic mai mult decât o încercare, peste care putem trece cu ușurință dacă suntem puțin responsabili și atenți la detalii. Are și ea farmecul ei, iar noi trebuie să îl observăm și de ce nu, să îl amplificăm.

iarna

Chiar dacă gradele scad și zăpada urmează să apară, asta nu înseamnă că nu trebuie să le acordăm atenție curților noastre. Sunt câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le parcurgem de-a lungul iernii. Din fericire, nimic nu include uneltele de grădinărit! Pentru început, dacă nu ați apucat să strângeți frunzele în această toamnă, este cazul să o faceți acum! Frunzele sănătoase se transformă în compost, iar cele atacate de dăunători trebuie înlăturate, deoarece asfixiază gazonul. În ceea ce privește plantele, dacă aveți ghivece care nu pot fi transportate la adăpost, puteți să le acoperiți cu mantale groase confecționate din rogojini, saci de iută sau alte materiale groase. Pământul de la baza plantelor trebuie acoperit cu paie sau frunze uscate. Pe de altă parte, mobilierul de grădină este un alt aspect care nu trebuie neglijat. Mobilierul din lemn de tec este singurul care rezistă pe parcursul acestui sezon și necesită o simplă spălare cu peria la începutul primăverii. În schimb, mobilierul din trestie, ratan sau plastic nu rezistă la frig și umezeală, de aceea este indicat să depozitați acest tip de mobilier în siguranță.

Dacă după toate acestea veți rămâne cu impresia că aveți o curte prea goală, puteți opta oricând pentru plantarea unor arbuști veșnic verzi (conifere, mahonia, ilex sau alte specii). Chiar și acestea trebuie udate regulat, indiferent că afară este foarte frig. Noi suntem convinși că locatarii ansamblurilor rezidențiale Good Residence vor rămâne creativi și în sezonul rece, iar grădinile lor vor arăta la fel de minunat ca în orice alt sezon, așa cum ne-au obișnuit!