Referinta video Alexandru Constantin – casa Luna 2

Referinta video Alexandru Constantin – casa Luna 2

Alexandru Constantin, proprietarul unei case Luna 2, din ansamblul Good Afternoon Residence, ne-a vorbit despre motivele pentru care a ales să locuiască în complexul nostru din zona Corbeanca.

Salut.

Alex Constantin: Salut.

Spune-mi, te rog frumos, cum ai aflat de ansamblurile Good Residence.

Alex Constantin: Am căutat pe Internet. Vroiam să-mi iau o casă lângă Bucureşti sau în Bucureşti, nu avea foarte mare importantă şi am găsit acest ansamblu, Good Residence (Good Afternoon şi Good Morning).

Din ce vedeam pe site, casele mi se păreau foarte drăguţe, preţurile erau destul de ok şi am trimis un mail lui Robert Sîrbu, cel care mi-a prezentat ulterior casa.

Mi-a răspuns a doua zi. A fost foarte prompt şi a treia zi ne-am şi întâlnit şi mi-a prezentat câteva case şi bineînţeles am vorbit şi despre preţuri.

Ce ţi-a plăcut cel mai mult la casa Luna 2?

Alex Constantin: Mi-a plăcut în primul rând că este în afara Bucureştiului, pentru că am vrut întotdeauna să scap de agitaţia din Capitală, mai ales că lucrez şi într-un domeniu în care eşti tot timpul aglomerat, iei contact cu oamenii, eşti foarte ocupat, agitat, stresat.

Mă gândeam că ar fi fost foarte bine că în momentul în care ajung acasă să scap de agitaţie, să locuiesc într-o zonă liniştită.

Un al doilea aspect care mi-a plăcut foarte mult a fost faptul că vorbim despre o casă fără etaj. Dintotdeauna am considerat că locuinţele pe pământ sunt mult mai bune decât cele cu etaj sau cu mansardă, în primul rând pentru că nu există riscul să cazi pe scări şi în al doilea rând pentru că nu ai probleme cu căldură de la mansardă vara (e foarte cald, trebuie să ţii tot timpul aerul condiţionat pornit, care nu este foarte sănătos). În al treilea rând, întotdeauna am imaginat casa pe care vroiam eu s-o cumpăr în viitor ca fiind o casă doar pe pământ, cu o terasă şi atât, fără eaj sau mansarde.

Cum ţi se par vecinii din cartierul acesta? Sunt peste 150-200 de case construite în Good Residence.

Alex Constantin: Vecinii sunt foarte frumoşi şi foarte entuziasmaţi că s-au mutat la casă, mai ales că mulţi s-au mutat de foarte puţin timp. Am întâlnit câţiva dintre ei, care stau de 2 ani de zile aici şi sunt puţini retraşi, aşa. Fiecare e cu treaba lui, nimeni nu se bagă peste nimeni, aşa cum se întâmplă la bloc (iată un alt lucru foarte important când te muţi la casă). Nimeni nu se uită peste gard să vadă ce faci la tine în curte, nimeni nu te deranjează...

În schimb, de fiecare dată când te întâlneşti cu ei sunt amabili, sunt foarte drăguţi şi chiar mi s-a întâmplat la un moment da să am nevoie de ajutor pentru o chestie şi vecinul a sărit imediat să mă ajute.

Ce le-ai spune cunoştinţelor care vor să-şi cumpere o casă aici? De ce le-ai recomandă o casă în Good Residence?

Alex Constantin: În primul rând nu este deloc departe de Bucureşti. Decât să locuieşti într-un cartier mărginaş din Capitală şi să faci de la serviciu (să spunem că lucrezi în Centru) până acasă o oră prin trafic, mai bine locuieşti lângă Bucureşti, unde faci 15 minute, nu este trafic absolut deloc, mergi lejer, este linişte, stai la casă, ai curtea ta, ceea ce este foarte important, nu ai pe nimeni care să te deranjeze, aşa cum este la bloc.

Un lucru foarte important: sunt foarte mulţi oameni care se sperie de ansamblurile rezidenţiale, pentru că în momentul în care se mută într-un ansamblu au impresia că urmează tot felul de cheltuieli şi într-adevăr, în majoritatea cazurilor aşa este. Ai tot felul de cheltuieli, de pază, de întreţinere, de canalizare... Practic, te muţi la casă şi trăieşti în acelaşi regim că la apartament, la bloc, pentru că depinzi de cel care se ocupă de ansamblu, depinzi de vecinii tăi.

În schimb, aici în Good Afternoon nu se întâmplă lucrul asta. Şi aşa mi-a plăcut foare mult. Te muţi într-un ansamblu, unde atmosfera este foarte frumoasă, casele sunt foarte drăguţe, este foarte curat, vorbim despre o comunitate educată, de o comunitate liniştită, dar în acelaşi timp nu întâmpini problemele pe care le întâmpini într-un alt ansamblu rezidenţial, unde ai tot felul de cheltuieli, după cum spuneam.

Am înţeles. Mulţumesc foarte mult, Alex!

Alex Constantin: Cu drag!

Vezi detalii despre casa Luna 2, din ansamblul rezidențial Good Afternoon Residence.