Sfaturi si idei pentru a avea o gradina frumoasa

Sfaturi si idei pentru a avea o gradina frumoasa

Vara este sezonul în care ne bucurăm din plin de grădină și de timpul petrecut în aer liber alături de familie și prieteni. Luna Iunie este deja aici, așa că ți-am pregătit o serie de sfaturi și idei pentru a avea o grădină frumoasă vara aceasta!

gradinagoodresidence

1. Ai grijă de gazon

Îngrijirea gazonului este esențială, mai ales vara. Încearcă să tunzi gazonul săptămânal sau cât de des poți. Taie cca. 1/3 din lungimea firului de iarba și evită tunderea acestuia după ce l-ai udat.

2. Plantează flori rezistente

Dacă nu vrei să pleci îngrijorat/ă în concediu din cauza grădinii, plantează flori frumoase, dar rezistente. Printre acestea se numără levănțica, mușcatele sau chiar trandafirii. 

3. Udă plantele seara

Vara temperaturile sunt nemiloase, astfel, indicat este să uzi plantele seara, pentru a le da oportunitatea să profite de apă și să o absoarbă corespunzător. În plus, dacă decizi să pui florile în ghiveci, te sfătuim să pui vasele cu flori unul lângă altul pentru a le uda mai ușor. 

Gazonul trebuie udat în fiecare săptămână, iar grădina cu zarzavaturi la 2 – 5 zile.

4. Nu uita de plantele agățătoare

Plantele agățătoare te vor ajuta să ai o grădină cochetă, de poveste. Este indicat să plantezi florile agățătoare la cel puțin 45 cm față de gard sau perete.

5.  Improvizează!

Este important să ai grijă de grădină, dar la fel de important este să îi dai și "viață" printr-o pată de culoare sau o idee îndrăzneață. Spre exemplu, în locul umbrelei de soare, agață mai multe umbreluțe colorate sau plantează-le în ghivece mai mari. Folosește corpuri de iluminat mici, dar puternice, și ascunde-le printre copaci sau grilaj. 

Grădinile din ansamblurile rezidențiale Good Residence sunt spațioase și îți oferă șansa de a le amenaja așa cum îți dorești. Profită de acest avantaj și de frumusețea naturii. Să ne bucurăm de vară!